Gurme Magazin

Vitamin Deposu Besleyici Tarifler

Rana Şat
Rana Şat

Vitamin Deposu Besleyici Tarifler

Rana Şat
640 Görüntüleme
28 Nisan 2023 00:16
Son Güncelleme: 28 Nisan 2023 00:16

Değişen mevsim koşulları sebebiyle hastalık mevsimi gelmiş bulunmaktadır. Bu sebeple bağışıklık güçlendirecek besinlere olan ihtiyaç gün geçtikçe artmaktadır. Bu hafta Köşe yazımızda Eğitmen Chef Rana Şat ile Bal Kabağı Çorbasına yer vereceğiz.

Bal Kabağı Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

3 iri dilim bal kabağı

1 adet büyük boypatates

1 adet orta boyhavuç

2 litre ılık su

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet soğan

3 diş sarımsak

1 su bardağı ılık et suyu

1su bardağı ılık süt

1çay kaşığı tuz

1çay kaşığı karabiber

1/2çay kaşığı zerdeçal

Bal Kabağı Çorbası Püf Noktası

Et suyu ya da tavuk suyu kullanmanız lezzetini arttırır.

 

Bal Kabağı Çorbası Pişirme Önerisi

Üzerini geçecek kadar suda haşladığınız ya da fırında (düşük ısıda, uzun süre pişirdiğiniz) pişirdiğiniz bal kabağını mutfak robotunda püre haline getirdikten sonra kullanabilirsiniz. Krema kullanmadan da çorbayı hazırlayabilirsiniz.

 

Bal Kabağı Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Tüm malzemeleri küp şeklinde doğrayarak çorba yapımına başlanır. Tavaya yağ sıvıyağ ve bir miktar tereyağ eklenir ve soğanları, sarımsakları, havuçları ekleyip kavurunuz.
  2. Doğranmış kabakları ve rendelenmiş patatesleri bir tencereye alınız, üzerine sıcak suyu ekleyip kaynatınız.
  3. Kavurduğunuz soğanlı karışımın üzerine, bal kabaklı karışımı ekleyiniz ve karıştırarak pişiriniz.
  4. Kavurduğunuz harcı tencereye ekleyip kaynatmaya devam ediniz. Et suyu ve tuzu ilave edip, sebzeler yumuşayana kadar pişiriniz. Çorbayı blenderdan geçiriniz.
  5. Ardından sütü ilave edip güzelce karıştırınız.
  6. Zerdeçal, tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika daha kaynatınız.
  7. Ardından sıcak sıcak servis ediniz.

 

Hazırlayan Rana ŞAT Afiyet olsun..

 

 

Yorum Yazın