Vitamin Deposu Besleyici Tarifler


Değişen mevsim koşulları sebebiyle hastalık mevsimi gelmiş bulunmaktadır. Bu sebeple bağışıklık güçlendirecek besinlere olan ihtiyaç gün geçtikçe artmaktadır. Bu hafta Köşe yazımızda Eğitmen Chef Rana Şat ile Bal Kabağı Çorbasına yer vereceğiz.

Bal Kabağı Çorbası İçin Gerekli Malzemeler
3 iri dilim bal kabağı
1 adet büyük boypatates
1 adet orta boyhavuç
2 litre ılık su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 su bardağı ılık et suyu
1su bardağı ılık süt
1çay kaşığı tuz
1çay kaşığı karabiber
1/2çay kaşığı zerdeçal
Bal Kabağı Çorbası Püf Noktası
Et suyu ya da tavuk suyu kullanmanız lezzetini arttırır.
Bal Kabağı Çorbası Pişirme Önerisi
Üzerini geçecek kadar suda haşladığınız ya da fırında (düşük ısıda, uzun süre pişirdiğiniz) pişirdiğiniz bal kabağını mutfak robotunda püre haline getirdikten sonra kullanabilirsiniz. Krema kullanmadan da çorbayı hazırlayabilirsiniz.
Bal Kabağı Çorbası Nasıl Yapılır?
Hazırlayan Rana ŞAT Afiyet olsun..
Yorum Yazın